Körkort i Umeå

 

Björkstadens Trafikskolas körkortsutbildning i Umeå

Med höga ambitioner om att ta körkort, vare sig det är för personbil eller personbil med släp, så är chansen stor att lyckas med oss. Ditt mål är att klara kraven för att få ett godkänt kunskapsprov och ett godkänt körprov hos trafikverket. Vårt mål är att du ska bli en bättre, tryggare och säkrare bilförare och komma från oss med ett körkort i handen.

 

Vår körkortsutbildning inriktar sig på att du som bilförare får en så bra teoretisk bakgrund som möjligt samtidigt som du får testa dina kunskaper praktiskt i trafiken. Vår trafikskola är belägen på Berghem som är mestadels ett bostadsområde och väldigt nära Umeå universitet, vilket ger optimala förutsättningar för att börja din resa mot körkortet.

 

När du känner dig redo för att köra på mer trafiktäta vägar finns Umeå centrum 2 minuter bort för att öva körning i stadstrafik.

 

Läs mer om hur du tar körkort med oss genom att klicka på följande rubriker.

 

Personbil (B-behörighet)

Med B-körkort får du köra personbil och lätta lastbilar med totalvikt på max 3500 kg. Du får också dra en lätt släpvagn som väger högst 750 kg i totalvikt. Förutom detta ger B-behörigheten dessutom samma förutsättningar som AM-behörigheten. Två-i-en kan man säga.

 

Personbil + släp (B96, utökad B-behörighet)

B-körkort utökad är en variant på vanliga B-behörigheten. Det är samma förutsättningar som gäller, men skillnaden är att du har rätt att dra en släpvagn som väger mer än 750 kg i totaltvikt. Det är förutsatt att bilens och släpvagnens sammanlagda totalvikt inte överskrider 4250 kg.

 

Personbil med släp (BE-behörighet)

Med BE-körkort får du köra personbilar eller lätta lastbilar med totalvikt på max 3500 kg och en eller flera släpvagnar kopplad till en sådan bil. Dessa släpvagnar får tillsammans förstås inte överskrida totalvikten 3500 kg. Åldergränsen för B-behörighet, utökad B-behörighet och BE-behörighet är 18 år. Mer information på körkortsportalen.se.

 

Kontakta oss om du vill ha mer information om hur du tar körkort hos oss i Umeå.

Björkstadens Trafikskola

Björkstadens Trafikskola är den perfekta körskolan för dig som vill ha ett personligt bemötande och en trevlig körkortsupplevelse.

Vi finns lokaliserade på Axtorpsvägen 5A, och är den närmaste körskolan för dig som dagligen befinner dig på universitetsområdet i Umeå.

Vi utför både traditionell och intensivutbildning för B-körkort, B96-körkort och BE-körkort.

We also teach in English please call
070-393 56 46

Ordinarie Öppettider

Mån - Tor 06:50 - 16:15
Fredagar  06:50 - 13:00

Kontoret är bemannat
Mån - Tor 09:30 - 14:00
Fredagar  Stängt

Under kontorstid kan ni besöka eller ringa oss och få information, planera kommande körtider och utbildningar samt obligatoriska Riskettan och Risktvåan.

Kontakta oss

Axtorpsvägen 5A
903 37 Umeå
Visa på karta

E-post
info@bsts.se

090-12 35 00
070-393 56 46
070-393 21 61
 

© 2020 Björkstadens Trafikskola
Information om cookies