B-körkort

 

Introduktion

För att komma igång med körkortet måste du börja med att ansöka om körkortstillstånd på korkortsportalen.se. Du behöver också göra ett syntest och det kan vi hjälpa dig med. Kontakta oss så bokar vi in en tid för syntestet, som passar ditt schema. Du gör sedan lättast i att komma förbi och skriva in dig som elev hos oss. Kontoret är bemannat kl. 07:30-14.00 måndag och torsdag samt 09:30-14:00 tisdag och onsdag. Fredagar är kontoret obemannat. Under våra bemannade kontorstider träffar du Britt Marie eller Harriet som kan berätta för dig vilka vägar till körkort som finns. De hjälper dig med en planering från första början och hela vägen fram till körkortet som passar just dig.

 

Utbildning

För att ta körkortet finns det fem (5) obligatoriska moment. Körkortstillstånd, Riskettan, Risktvåan, Kunskapsprov och Körprov. Vi hjälper dig att klara av dem!

 

Teori

Det finns lite olika sätt att plugga teori. Det vi kan erbjuda i teoriväg på trafikskolan är Bokpaketet med allt du behöver veta i bokform för att ta körkort, Datatester på våra datorer i teorisalen och Lärarledda teorikurser som omfattar fyra kvällsträffar på trafikskolan. Varje träff är 2x60 minuter. Hemifrån kan du plugga på Distanstest, alltså frågor som du sitter hemma vid din egen dator och gör. Vi kommer att berätta mer om detta när du kommer och skriver in dig.

 

Praktik

Vi har två trafiklärare, Niklas och Stefan. Det är tillsammans med en av dem som du kommer få övningsköra. En körlektion pågår under 40 minuter. Våra tider för att övningsköra börjar från och med första tillfället kl. 06:50 och avslutas med den sista lektionen för dagen kl 16:15. På fredagar stänger skolan kl 13:00.

 

Körkortsprov

För att få ditt körkort krävs det att du genomför ett godkänt kunskapsprov och ett godkänt körprov hos Trafikverket. Det är för att klara dem du lär dig mer körkortsteori och övningskör med oss.

 

Kunskapsprov

Kunskapsprovet (teoriprovet) gör du hos Trafikverket. Du kan läsa mer om provet på korkortsportalen.se

 

Körprov

Körprovet gör du hos Trafikverket. När du närmar dig uppkörningen får du göra en utbildningskontroll som vi kallar “lilla uppkörningen”, en mindre version av den riktiga uppkörningen där vi kollar så att du är redo. På dagen för provet startar vi med en uppvärmningslektion innan vi åker till Trafikverket där du påbörjar ditt körprov. Allt för att det ska gå så bra som möjligt. Vi vill att du ska vara väl förberedd så läs mer om det på korkortsportalen.se

Björkstadens Trafikskola

Björkstadens Trafikskola är den perfekta körskolan för dig som vill ha ett personligt bemötande och en trevlig körkortsupplevelse.

Vi finns lokaliserade på Axtorpsvägen 5A, och är den närmaste körskolan för dig som dagligen befinner dig på universitetsområdet i Umeå.

Vi utför både vanlig körkortsutbildning och intensivutbildning för B-körkort.

We also teach in English please call
070-393 56 46

Ordinarie Öppettider

Mån - Tor 06:50 - 16:15
Fredagar  06:50 - 13:00

Kontoret är bemannat
Mån - Tor 09:45 -10.15 och 13:15- 14:00
Fredagar  09:45-10:15

Under kontorstid kan ni besöka eller ringa oss och få information, planera kommande körtider och utbildningar samt obligatoriska Riskettan och Risktvåan.

Kontakta oss

Axtorpsvägen 5A
903 37 Umeå
Visa på karta

E-post
kenneth@trafikskolanpaberghem.com

090-12 35 00
070-393 56 46
070-393 21 61
 

© 2020 Björkstadens Trafikskola
Information om cookies